Määritä asuntosi arvo

Määritä asuntosi arvo

Kuinka määrittää asuntosi arvo, jotta saat parhaan mahdollisen tuloksen asuntomarkkinoilla?

Roof LKV:n perustajajäsen Niko Koivisto kertoo mitkä seikat vaikuttavat asunnon arvoon ja kuinka selvität asuntosi tarkan markkinahinnan.

Asuntokauppa käy tiheään tahtiin

Asunto on usein ihmisen elämän suurin investointi ja onkin tärkeää pysyä kartalla siitä, mikä asuntosi nykyarvo on. Viime vuosina asunnot ovat liikkuneet ennätyksellisen hyvin ja markkina on kehittynyt nopeasti, joten mikäli pohdit asuntosi myyntiä, kannattaa se tehdä nyt!

Mikä vaikuttaa asunnon arvoon?

Asunnon myyntihintaan vaikuttavat kunto, pohjaratkaisut sekä sijainti. Useat alueet ovat nostaneet roimasti arvoaan muutamassa vuodessa, ja kysyntäpiikkejä on muun muassa Laajasalossa. Ostajien suosiossa ovat etenkin 2000-luvun puolella rakennetut, ”pitkästä tavarasta” tehdyt yksitasoiset rivi-, pari-, erillis- ja omakotitalot. Useimmat ostajat haluavat pihan, mutta eivät ole valmiita tekemään hurjasti pihatöitä, joten iso terassi ajaa pihan aseman pääkaupunkiseudulla. Ilmansuunnalla on myös vaikutuksensa asunnon hintaan, ja halutuimpia ilmansuuntia ovat länsi, etelä sekä lounas. Myös lasitettu parveke nostaa asunnon arvoa!

Amerikasta rantautunut ”open concept” -ratkaisu jyrää myös Suomessa. Asunnon arvoa nostaa avoin keittiö, iso saareke ja riittävät säilytystilat. Vaatehuoneet ovat entistä suositumpia ja etenkin pienissä asunnoissa säilytystilaa arvostetaan jopa omaa saunaa enemmän. Asunnon pohjan muunneltavuus vaikuttaa myös asunnon hintaan – mikäli hyvän pohjaratkaisun ansiosta reilun 60 neliön kaksion saa helposti muutettua kolmioksi, asunnon kiinnostavuus paranee!

60 neliöiset kerrostaloasunnot ovat Helsingin keskustassa ostajien keskuudessa huomattavasti kiinnostavampia kolmiona kuin kaksioina. Lisäksi kerrostaloissa korkeimmat kerrokset ovat halutuimpia, mutta esimerkiksi vanhemmalle väelle ja lapsiperheille tilava hissi on välttämättömyys.

Minkälainen remontti tuo parhaat tulokset?

Mikäli mietit kohottavasi asunnon arvoa remontilla, pysyttele klassisen vaaleassa tyylissä! Suurinta osaa ostajista miellyttävät vaaleat ja harmaat pinnat sekä luonnonmateriaalit. Käytä aina ammattilaista asunnon arvon määrittämisessä – Roof LKV tarjoaa maksuttoman arviokäynnin, jossa arvioimme asuntosi nykyarvon.

Alla havainnollistan muutaman esimerkin avulla seikkoja, jotka nostivat asunnon myyntiarvoa tai nopeuttivat myymistä:


Tinasepäntie, Helsinki

Liiketilasta remontoitu kerrostaloasunto

Tämä kohde oli entinen liiketila, johon rakennettiin täysin uusi asunto. Vastavalmistunut remontti sekä oma sisäänkäynti pihalla nostivat kohteen arvoa huimasti.

Kalustuksen, laadukkaiden kuvien ja ostotarjousten kilpailutusten ansiosta onnistuimme myymään kohteen ilman yhtäkään yleistä näyttöä. 


Käpypolku, Järvenpää

Paritalo

Myimme Järvenpäästä paritalon neljässä päivässä yli pyyntihinnan.

Onnistunut markkinointi toi paikalle paljon ostajia ja useiden tarjousten ansiosta hintaa saatiin nostettua. Suosioon vaikuttivat yksitasoisuus, ”open concept” -ratkaisu pohjassa, siisti kylpyhuone sekä tunnettu rakentaja.

5/5 tähteä, ehdottomasti! Niko myi asuntomme alle viikossa ja yli pyyntihinnan. Alusta loppuun asti vankkaa ammattitaitoa, nykyaikaisesti toteutettu myynti ja jatkuva, hyvä informointi asioiden etenemisestä. Enpä olisi uskonut, että välityspalkkion voi maksaa mielellään, mutta nyt rahoille sai kyllä ehdottomasti vastinetta. Kiitos Niko ja Roof! Paremmin ei olisi voinut asuntokaupat sujua! – Asiakkaan kommentti


Somerontie, Helsinki

Kerrostalokaksio

Somerontien kaksio myyntiin vain muutamassa päivässä pääsiäispyhien aikana.

Asunnon hinnasta väännettiin vielä iltamyöhäisellä – valitse siis sitoutunut välittäjä, joka ei vain nappaa ensimmäistä tarjousta, vaan tekee kaikkensa parhaan myyntihinnan saavuttamiseksi!

Nikon ja muiden Roofin asiantuntijoiden avulla asuntomme myytiin ennen ensimmäistäkään näyttöä, aivan odottamattomaan hintaan – 3D-esittely oli rohkaissut ostajat! Enemmän silti arvostimme Nikon pitkämielistä, reilua ja avointa työtapaa, hän hoiti myynnin kaikki osapuolet aina kohteliaan ystävällisesti huomioiden. Kiitos Niko! – Asiakkaan kommentti


Peltolantie, Tikkurila

Kerrostaloasunto

Kohde oli suhteellisen haastava, sillä kyseessä oli 70-luvun kerrostalo johon oli tulossa putkiremontti. Myimme asunnon silti nopeasti, koska ilmoituksessa toimme selkeästi esille, että yhtiöllä on vielä rakennusoikeutta ja varakkuutta maksaa putkiremontti ainakin osittain pois.

Putkiremontti on myös oiva aika remontoida unelmien kylpyhuone!

Suosittelen lämpimästi Nikoa asunnon myyntiasioissa. Myynti oli nopeaa ja kaupat tehtiin lopulta yli pyyntihinnan. Koko prosessi sujui erinomaisesti ja ammattitaitoisesti, mutta ennen kaikkea kunnioittavasti – koin, että Niko myy tosiaan minun kotiani, eikä pelkästään “kohdetta”. Saimme arvokkaita vinkkejä myös uuden kodin etsintään liittyvissä asioissa. Ihan mahtavaa, että Niko ja Roof LKV vievät asunnonvälitysbisnestä tällaiseen suuntaan. Kiitos! – Asiakkaan kommentti


Paristokatu, Järvenpää

Rivitaloasunto

Tämä rivitaloasunto oli ollut jo neljä vuotta toisella välittäjällä myynnissä – me myimme kohteen neljässä päivässä! Onnistuneen markkinoinnin kruunasivat asunnon stailaus sekä 3D- ja kopterikuvaus. Hintaa laskettiin 200 000 eurosta 199 900 euroon, jolloin se osui paremmin hakuvahteihin, eikä näyttänyt niin korkealta.

Omistaja oli enemmän kuin tyytyväinen! 

Ammattitaito kohdillaan, asuntomme myytiin ennätysajassa. Suosittelen kaikkia käyttämään kyseistä herraa ja tiimiä kaikissa kiinteistökauppoja koskevissa asioissa. Iso kiitos myös Jessicalle ja muille mukana olleille Roofilaisille. – Asiakkaan kommentti


Mietityttääkö oman asuntosi arvo?

Arvioimme asuntosi aina maksutta. Kokeile alla olevaa arviointityökalua ja ota yhteyttä!


Edellinen

Hyvää fiilistä kehittäen – Roof työpaikkana

Roof LKV jatkaa kasvuaan. Olemme jo 82 hengen kunnianhimoinen joukko, kun vuodessa tiimimme on kasvanut…

Seuraava

Kiinteistönvälitysalan digitalisaatio kasvussa

Roof Experts sarjassa välittäjämme kertovat alan mielenkiintoisista aiheista sekä ajankohtaisuuksista. Roof LKV:n Kiinteistönvälittäjät ja myyntineuvottelijat…