Asumisen uutiset – uudiskohde vastauksena asumistoiveisiin

Asumisen uutiset – uudiskohde vastauksena asumistoiveisiin

Uudet tuulet puhaltavat asumisen rintamalla ja uudiskohteita rakennetaan yhä enemmän ympäri Suomen. Mitä uudiskohteet tarjoavat meille ja mitä trendejä näemme asumisessa vuonna 2023?

Uudiskohteiden kysyntä nousussa

Uusien asuntojen kysyntä on pysynyt korkealla, kun modernit talotekniikkaratkaisut, helppous ja energiatehokkuus nousevat suuremmiksi kriteereiksi nykypäivän asunnon ostajalle. Erityisessä suosiossa tällä hetkellä ovat tilavat perheasunnot sekä uudemmat rivi-, pari- ja omakotitalot. 

Uusi koti, helppoa asumista

Uudiskohteen ostajalla ei ole remonttihuolia edessä, sillä uusi koti ei vaadi lainkaan päivitystä vanhempaan asuntoon verrattuna. Kun uusi kotisi on rakennettu viimeisimpien määräysten mukaisesti, on asuminen huoletonta ja sinun ei heti muutettuasi tarvitse varautua korjauksiin, remontteihin tai yllättäviin päivityksiin. 

Myös asukkaiden palvelut sijoittuvat yhä korkeammalle uuden kodin toivelistalla. Uudiskohteet tarjoavatkin lisää yhteisöllisyyttä kaupunkiasumiseen, kun taloyhtiöiden yhteiset palvelut sekä asukastilat ovat kasvattaneet arvostustaan.

Myös ekologisuus ja ympäristöystävällisyys nousevat yhä suuremmiksi kriteereiksi asunnon valinnassa.

Uusien asuntojen tarjoamat energiatehokkaat ja modernit rakennusteknilliset ratkaisut houkuttelevat ostajia, sillä nykypäivän kuluttaja ottaa ekologisuuden yhä enemmän huomioon kulutusvalinnoissaan. Ympäristöä huomioiva ajattelutapamme näkyy lisäksi kotiemme sisustuksessa, jossa suositaan pehmeitä ja raikkaita luonnonmateriaaleja.

Uusi tekniikka ja digitaaliset ratkaisut osana arkea

Nykypäivän älykoti- järjestelmät helpottavat arkeamme ja tekevät kodeistamme turvallisempia. Teknologia näkyy kodeissamme muun muassa ilmanvaihdon ja valaistuksen optimointina.

Digitaaliset ratkaisut näkyvät lisäksi kotiemme suunnittelussa.

3D-render mallinnukset tehostavat asunnon suunnittelua ja antavat todenmukaisen visualisoinnin kodin lopputuloksesta jo rakennusvaiheessa. Erityisesti remontoinnissa ja rakentamisessa 3D-visualisointi tarjoaa paljon apua kodin ratkaisujen ideointiin.

Uudiskohteen ostajalle 3D-kuvat antavat myös tarkan käsityksen tulevasta kodista, vaikka todellisuudessa tilalla olisi vielä työmaa.

Omiin tarpeisiin mukautuva koti

Toimiva pohjaratkaisu tarjoaa joustavuutta arkeen ja nykypäivän asunnon ostajat kiinnittävät erityistä huomiota tiloihin, jotka muuntuvat moneen. Etätöiden vakiintuessa moni toivookin nyt erillistä työtilaa työn ja vapaa-ajan erottamiseksi.

Asunnon ennakkomarkkinointivaiheessa voit ostajana vaikuttaa tulevan kotisi pintamateriaaleihin, viimeistelyihin ja usein myös pohjaratkaisuun. Osa rakennusyhtiöistä tarjoaakin nyt rakennusvaiheessa mahdollisuuden muokata kodin pohjaa, esimerkiksi vaihtaen saunan tai vaatehuoneen tilalle erillisen työtilan.

Turvallisesti ja pienemmällä rahalla kiinni omaan kotiin

Uudiskohteissa myyntihinta on usein matalampi vanhempiin asuntoihin verrattuna, ja siksi ostajana voit päästä uuteen kotiin kiinni pienemmällä alkupääomalla.

Myyntihinta on asunnosta maksettava hinta ja velaton hinta sisältää myös huoneiston taloyhtiölainan osuuden, joka on asunnon todellinen hinta. Siksi on yhä tärkeää ottaa huomioon, että taloyhtiölainan huoneistokohtaista osuutta on lyhennettävä kuukausittain pääoma- tai rahoitusvastikkeen kautta.

Uudiskohteiden ostajien turvana on myös RS-järjestelmä, joka suojaa rakenteilla olevan asunnon ostajaa ylimääräisiltä kuluilta. RS-järjestelmän avulla voit tehdä asuntokaupan turvallisesti, vaikka uusi kotisi olisi vasta rakennusvaiheessa.

Tutustu uudiskohteisiimme! 

Artikkelin kuvat: VISU Design


Edellinen

Mikä on hiljainen asuntokauppa?

Hiljaisen asuntokaupan avulla asunnon osto tai myynti toteutuu yksityisemmin. Laajojen verkostojemme avulla löydämme ostajat kohteille…

Seuraava

Vehreä Töölö

Töölö sijaitsee Helsingin sydämessä. Se on yksi kantakaupungin arvostetuimpia asuinalueita ja tunnetaan keskeisestä sijainnistaan, viehättävästä…