Vehreä Töölö

Vehreä Töölö

Töölö sijaitsee Helsingin sydämessä. Se on yksi kantakaupungin arvostetuimpia asuinalueita ja tunnetaan keskeisestä sijainnistaan, viehättävästä arkkitehtuuristaan sekä vilkkaasta kulttuurielämästään. Tutustu Töölöön!

Puistomainen kaupunginosa houkuttelee

Töölö on yksi Helsingin halutuimmista asuinalueista. 

Alueelta löydät sekä vanhempia että uudempia rakennuksia, edustaen eri arkkitehtuurillisia suuntauksia. Täällä monet vanhemmat rakennukset ovat usein hyvin pidettyjä, joten myös historialliset kodit Töölössä tarjoavat asukkaalleen laadukasta ja modernia asumista, vastaten tämän päivän toiveisiin. Kadut ovat puiden reunustamia, ja naapurusto tarjoaa runsaasti puistoja ja viheralueita.

Töölö on tunnettu sen tunnelmallisista kahviloista, konditorioista ja ravintoloista, kuten myös idyllisistä kivijalkaliikkeistä ja pienistä erikoisputiikeista. Alueelta löytyy myös paljon kulttuuritarjontaa, muun muassa Kansallisooppera, Musiikkitalo ja Kansallismuseo.

Töölössä sijaitsee monia suosittuja nähtävyyksiä, esimerkiksi Eduskuntatalo, Temppeliaukion kirkko, Sibelius-monumentti ja Finlandia-talo.

Töölössä olet loistavalla sijainnilla, aivan Helsingin ydinkeskustan kupeessa, joten kaikki tarvittavat palvelut ovat nopeasti tavoitettavissa jalan tai pyöräillen. Alueella on myös erinomaiset julkiset yhteydet, joten matka taittuu helposti raitiovaunulla tai bussilla. 

Kaiken kaikkiaan Töölö on erittäin kysytty asuinalue, joka tarjoaa jokaiselle jotakin! 

Monipuolinen kattaus vapaa-ajan viihdettä

Töölö tarjoaa monipuolisen kattauksen vapaa-ajan tekemistä. Tutustu alta kaikkeen, mitä Töölöllä on tarjota ja ota ideat talteen! 

Ota tauko pääkaupungin kiireestä ja suuntaa luontoon

Töölössä on monia kauniita viheralueita. Tarjolla on runsaasti ulkoilumahdollisuuksia, joten kauniin sään helliessä suuntaa kävelylle vaikkapa Töölönlahdelle tai Hesperian puistoon. 

Töölönlahti on kaunis vesistö Töölön sydämessä. Lahden ympäri kulkee luonnonkaunis kävely- ja pyöräilyreitti, joka tarjoaa loistavan mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja ihailla kaupungin nähtävyyksiä.

Hesperian puisto tarjoaa tilaa ulkoiluun, kuten piknikille, lenkkeilyyn ja urheiluun. Puistossa on myös leikkipaikka ja kaunis ruusutarha.

Sukella herkullisiin makumaailmoihin

Töölössä on suuri valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka tarjoavat loistavia makuelämyksiä. Alueelta todella löytyy jotain jokaiseen makuun!

Suuntaa trendikkääseen Sandroon nauttimaan välimerellisistä herkuista, Levantiin kokemaan autenttisia Lähi-idän makuja tai Farangiin, jossa voit kokea Kaakkois-Aasian makuja moderniin tapaan.

Töölö on tunnettu myös tunnelmallisista ravintoloistaan. Muun muassa viihtyisä Ravintola KuuKuu ja Töölöntorilla sijaitseva kodikas Mamma Rosa ovat olleet jo pitkään kaupunkilaisten kestosuosikkeja. Lisäksi Etu-Töölössä 1930-luvulla perustettu ravintola Elite tarjoilee gourmet makuja ja aina herkullisia klassikoita. 

Töölössä myös meri on lähellä. Koe tunnelmallinen kahvihetki Café Regatan punaisessa tuvassa meren äärellä tai nauti maukkaista herkuista Töölönlahden rannalla sijaitsevassa Ravintola Töölönrannassa. 

Oma koti Töölöstä?

Töölöä pidetään yhtenä Helsingin kalleimmista kaupunginosista arvostuksensa ja keskeisen sijaintinsa vuoksi. Alueen asuntojen hinnat voivat kuitenkin vaihdella suuresti riippuen eri tekijöistä, kuten esimerkiksi huoneiston koosta, iästä ja kunnosta riippuen. 

Asuntojen myyntinopeus alueella vaihtelee markkinatilanteen ja kysynnän mukaan. Töölö on pitkään ollut yksi Helsingin halutuimmista asuinalueista, joten kysyntä on usein korkealla ja kodit löytävät ostajansa suhteellisen nopeasti.

Kiinteistöliiton mukaan keskimääräinen neliöhinta alueella oli noin 8 900 € / m2 vuonna 2021, mutta hinnat voivat kuitenkin suuresti vaihdella asunnon koosta, kunnosta, sijainnista ja rakennusvuodesta riippuen. Neliöhinnat alueella liikkuvat 5 000 € / m2 – 15 000 € / m2 välillä. 

Kuva: Janina Pietilä

Vuokra-asuntoa etsivän on hyvä tietää, että myös vuokramarkkinoilla kohteen piirteillä ja sijainnilla on suuri merkitys. Vuokrayksiön tai kaksion hinta Töölössä voi vaihdella 900 – 1 500 € välillä kuukaudessa. Kahden makuuhuoneen asunnon vuokrahinta on usein 1 300 – 1 500 € välillä ja suuremmat kolmen tai useamman makuuhuoneen asunnoissa vuokra voi nousta yli 3 000 € kuukaudessa.

Asuntomarkkinat ovat jatkuvassa muutoksessa markkinan kehittyessä, joten on aina tärkeää tarkistaa ajankohtainen markkinatilanne ja kohteesi yksilöllisesti osaavan kiinteistönvälittäjän.

Artikkelin kuva: Janina Pietilä, Helsingin Taidehalli, Unsplash


Edellinen

Asumisen uutiset – uudiskohde vastauksena asumistoiveisiin

Uudet tuulet puhaltavat asumisen rintamalla ja uudiskohteita rakennetaan yhä enemmän ympäri Suomen. Mitä uudiskohteet tarjoavat…

Seuraava

Roofers Vol. 1

Roofers-sarja tuo esille kiinnostavia persoonia ja hauskoja tarinoita ihmisistä yrityksemme takaa. Tutustu Taruun, Olliin, Lariin…