Mistä asunnon hinta koostuu?

Mistä asunnon hinta koostuu?

Yksi tärkeimmistä seikoista huoneiston tai kiinteistön myyntiprosessin aloittamisessa on hinnan määrittäminen. Oikein määritelty myyntihinta on avain onnistuneeseen asuntokauppaan, mutta mistä kaikesta hinta koostuu?

Kuinka hinnoitella asunto oikein?

Hinta on monen eri seikan summa. Muun muassa asunnon piirteet sekä sijainti vaikuttavat hinnan muodostumiseen. Tämän lisäksi myös talouden näkymät sekä asuntomarkkinoiden kysynnän ja tarjonnan tasapaino vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Sijaintikohtaiset piirteet 

Houkutteleva sijainti, jossa on hyvät kulkuyhteydet, kattava palvelutarjonta sekä hyvät tulevaisuuden kehitysnäkymät vaikuttavat myyntihintaan positiivisesti. Asunnon hinta heijastaa alueen sen hetkistä tilannetta ja tulevaisuuden potentiaalia.

Neliöhintojen arvo perustuu paljon myös alueen suosioon, ei vain itse asuntoon. Usein kattavan palvelu-, ravintola-, ja kulttuuritarjonnan ympäröimät alueet vetävät asukkaita puoleensa.

Julkisen liikenteen kehitys on luonut uusia asuinalueita. Uudet raidehankkeet, kuten Länsimetro ja Raide-Jokeri, vaikuttavat reittien varrella sijaitsevien asuntojen arvoon positiivisesti.

Välittäjän asiantuntijuus, aluetuntemus sekä tieto kysynnästä ja tarjonnasta on tärkeä tieto asunnon onnistuneessa hinnoittelussa.

Muuttuvassa markkinassa kiinteistönvälittäjällä on osaaminen hinnoitella asuntosi ajankohtaisimman tiedon mukaan sekä taidot parhaan myyntituloksen toteuttamiseksi.

Asunnon myynti edessä?

Varaa kanssamme ilmainen arviokäynti tai arvioi asuntosi ilmaisen työkalumme avulla!

Annamme mielellämme näkemyksemme asuntosi parhaasta mahdollisesta myyntihinnasta ja -ajasta, myös etänä.

Artikkelin kuvat: Nick Tulinen


Edellinen

Roofers Vol. 2

Roofers-sarja tuo esille kiinnostavia persoonia ja hauskoja tarinoita ihmisistä yrityksemme takaa. Tutustu Emmiin, Miraan ja…

Seuraava

Mitä huomioida kesämökin ostossa?

Kesä on vihdoin täällä, ja se tarkoittaa myös mökkeilyn kulta-aikaa. Kesämökin hankinta on monelle unelmien…